vasic granit
 
 
 
  Granit
  Upotreba
  Mogućnosti
  Dekoracije
  Mozaik
  Proizvodnja
  Proizvodi
  Zaštita kamena
  Galerija
 
 

 
 
Naslovna O nama Gde se nalazimo Kontakt
 
Zaštita kamenaZbog sve agresivnije okoline kojoj su izloženi, prirodni materijali od nas zahtevaju određenu pažnju. Pažnju potrebnu za ispravno postupanje s prirodnim materijalima podelićemo na tri osnovna postupka :

PRIMARNO ČIŠĆENJE
•  nakon završenih građevinskih radova s površine odstranimo sve ostatke cementa, gipsa, masa za fugovanje, kreča, delića praha i time pripremimo površinu za dubinsko čišćenje.
•  već postojeće površine dubinski očistimo od svih organskih i neorganskih nečistoća.

DUBINSKA ZAŠTITA je postupak s kojim dugoročno dubinski zaštitimo porozne površine od upijanja vode,ulja i ostalih nečistoća.

ODRŽAVANJE je postupak pri kojem površine obložene prirodnim materijalima kao što su mermer, granit i ostalo ukrasno kamenje, održavamo zbog trajnosti, estetskog izgleda i higijenskih normi.
•  kod dubinski zaštićenih površina , postupak održavanja je jednostavan ( upotreba neagresivnih sredstava za čićšenje, ne tako često čišćenje, manja potrošnja sredstava za čišćenje )
•  kod površina koje nisu dubinski zaštićene potrebno je posvetiti posebnu pažnju iboru sredstava za čišćenje pojedinih tipova materijala, što zavisi od sastava kamena, kao i od načina obrade površine ( polirana, štokovana, paljena )
•  na površinama gdje se izgubio sjaj izabraćemo odgovarajuće sredstvo kojim ćemo tretirati kamen kako bi mu povratili sjaj, uzimajući u obzir učestalost korišćenja istog,
 
© S.Z.K.R. Vasic, Bukovik, 34300 Aranđelovac, Srbija
Tel: +381 34 742 147, Fax: +381 34 742 147
v