vasic granit
 
 
 
  Granit
  Upotreba
  Mogućnosti
  Dekoracije
  Mozaik
  Proizvodnja
  Proizvodi
  Zaštita kamena
  Galerija
 
 

 
 
Naslovna O nama Gde se nalazimo Kontakt
 
Upotreba

Granit je vrsta kamena koji je izrazito tvrd i otporan na spoljašnje uticaje, pa se zbog toga sve više koristi u građevinarstvu, a posebno pri unutrašnjem uređenju objekta. Granitni kameni elementi koriste se u obliku poliranih ploča u kuhinjama kao radna ploča, a kao zidne i podne obloge mogu se koristiti osim u kuhinji, u sanitarnim prostorijama i u ostalim prostorijaima gdje se uklapaju po idejnom rešenju odnosno stilu u kojem se prostor želi urediti.
S obzirom na svoje dobre osobine u pogledu otpornosti na atmosferske uticaje, visoke tvrdoće i čvrstoće, granit predstavlja vrlo prihvatljiv građevinski materijal pa se iz tih razloga vrlo često koristi u građevinarstvu. Zbog svoje tvrdoće, brušenjem i poliranjem postiže se izuzetan sjaj. Druge su mogućnosti obrade paljenje, obrađivanje mlaznicama vodom vrlo visokog pritiska, štokovanje i peskiranje čime se postiže protivklizna površina rustičnog izgleda.
Kod opremanja enterijera granitni kamen se koristi za podove, oblaganje stepeništa, kao zidne obloge, za stolove, radne ploče ili elemente u sanitarnim prostorijama. U dvorištima se granit koristi kao ukrasni element, za popločavanje površina i staza kroz parkove i vrtove. Koristi se, zatim, za oblaganje zidova, prozora i okapnica na ogradnim zidovima terasa ili za stepenice.
U poslovnim prostorima i kancelarijama granit je vrlo često korišćen materijal, koji se pored visokog estetskog efekta izuzetno lako održava. Prilikom gradnje puteva granit se koristi za popločavanje površina koje moraju biti protivklizne, dakle za ulice, trgove, pešačke staze i ostale površine urbanih jezgara.
 
© S.Z.K.R. Vasic, Bukovik, 34300 Aranđelovac, Srbija
Tel: +381 34 742 147, Fax: +381 34 742 147
v